0884 540 014

Статии

 • ОБЕЗЩЕТЕНИЯ ПРИ СЪКРАЩЕНИЕ

  При прекратяване на трудов договор с предизвестие от работодателя или т.н. „съкращение“ работника има право на няколко вида обезщетение.Някои от тях са свързани с избрания начин на прекратяване на трудовото правоотношение чрез предизвестие и това са обезщетение за неспазено предизвестие в размер на една брутна заплата

  Прочети публикацията

 • Трудово–правен спор при работа в чужбина

  Много често в работата ми като адвокат по трудово право съм се сблъсквала със случаи на клиенти, работили в чужбина и ощетени поради непознаването на правната регулация на трудовите взаимоотношения между България и страните от Европейския съюз. Такъв е и конкретния казус, при който трудовоправния спор се разреши с помощта на адвоката в полза на ищеца.

  Прочети публикацията

 • Помощ от адвокат по Трудово право

  Когато става дума за уреждане на правоотношнията между работник и работодател при пенсиониране освен от индивидуалния трудов договор те се регулират и от наличните в някои фирми колективни трудови договори. Добре е в такъв случай да се потърси помощ от опитен адвокат в областта на трудовото право, за да няма пропуснати ползи. Ето един случай от моята адвокатска практика при спорове по трудови взаимоотношения.

  Прочети публикацията